Nissan nieuwe kennispartner WorldSkills Netherlands

24-03-2019 (15:37) - Economisch

Nissan is kennispartner van WorldSkills Netherlands geworden en ondersteunt in het partnerschap Skills Talents, de vakwedstrijden voor vmbo. WorldSkills Netherlands zet zich in voor promotie van vakmanschap en beroepsonderwijs onder jongeren. Tijdens het NK voor beroepen voor vmbo en mbo op Skills The Finals, 20-22 maart in RAI Amsterdam, ondertekenden Nissan en WorldSkills Netherlands de samenwerkingsovereenkomst. 
 

Joost Roelofs Heyrman
s, General Manager After Sales bij Nissan Benelux: 'Het gaat echt om partnership. Vanuit Nissan kunnen we ervoor zorgen dat de snelle ontwikkelingen van de autotechniek, zoals elektrische aandrijving, energieopslag en autonome technologie, goed in beeld komen bij de vakopleidingen. Hierdoor is de nieuwe generatie technici voorbereid op deze veranderingen. Daarnaast komen we via WorldSkills Netherlands in contact met de aanstormende generatie autotechnici.' 
 

bijdrage Nissan

Als kennispartner van WorldSkills Netherlands ondersteunt Nissan de nationale finales voor Skills Talents (vmbo). Nissan vindt het bijzonder belangrijk om jongeren vroeg te stimuleren om te kiezen voor een opleiding en een carriàre in de autotechniek. Daarom ondersteunt de Nissan-organisatie de vmbo-wedstrijden op het evenement Skills The Finals 2019 door onder meer twaalf nieuwe Nissans beschikbaar te stellen voor de wedstrijdopdrachten, maar ook een GT-R-motorblok. 'Beroepsonderwijs verdient veel meer aandacht. Autotechniek is machtig mooi en er blijft grote vraag naar goede technici, nu en in de toekomst. Het is goed dat scholen en bedrijven elkaar weten te vinden om jongeren te bereiken', stelt Roelofs Heyrmans.
 

Foto: Jos de Goey (l), algemeen directeur WorldSkills Netherlands, en Joost Roelofs Heyrmans (r), General Manager After Sales bij Nissan Benelux, beklinken de nieuwe samenwerking.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing