Nu al gesteggel over sluiting Hudson’s Bay

14-12-2017 (13:45) - Economisch

Warenhuisketen Hudson’s Bay heeft nog maar net voet aan wal gezet in Nederland, of er gaan al weer geluiden op dat het bedrijf haar activiteiten in Europa wil staken. Het warenhuis zelf spreekt de geruchten tegen.
 
De beweringen zouden komen van een activistische aandeelhouder van het bedrijf, Jonathan Litt. Het zou (deels) kunnen gaan om een misinterpretatie van feiten en/of een verborgen agenda van dhr. Litt zelf. Hoewel moederbedrijf HBC ontkent dat het zijn Europese activiteiten wil verkopen, zegt een woordvoerder dat Hudson’s Bay wel momenteel een bod op de Duitse tak van HBC bekijkt. Volgens het bedrijf niet meer dan normaal, omdat het dat verplicht is aan zijn aandeelhouders. 
 
Er lijkt zich nu een kat en muisspel te ontspinnen tussen Litt en het bestuur van HBC. De rol van Litt is hierbij niet onomstreden. Toch lijkt het ook best mogelijk dat er achter de schermen in het hoofdkantoor in Canada wel degelijk gewerkt wordt aan een verkoop, zeker ook omdat er verlies wordt gedraaid. Bij Hudson’s Bay Nederland werken zo’n tweeduizend mensen. Zij hoeven voorlopig nog niet te vrezen voor hun baan, maar dat er nu al ophef ontstaat rond het warenhuis kan haast geen goed teken zijn. 
 

De Volkskrant

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing