Omzet Jumbo stijgt naar 7,8 miljard euro

02-01-2019 (10:30) - Economisch

Jumbo heeft een uitstekend jaar achter de rug. De omzet van het supermarktconcern steeg met bijna 10 procent tot 7,8 miljard euro (inclusief online en La Place). Volgens eigen zeggen heeft Jumbo nu een marktaandeel van 20 procent.


Jumbo meldt ook een flinke groei van online. Het aandeel online van Jumbo groeide naar 4 procent. "De omzet behaald uit het bezorgen aan bedrijven, is zelfs verdrievoudigd in vergelijking met 2017", aldus het bedrijf. Dit jaar onderneemt het bedrijf diverse initiatieven om online verder te kunnen groeien, zoals een pilot in de regio Den Bosch die een nieuwe wijze van thuisbezorging test. De omzet van de restaurants van La Place steeg met 21 procent tot ruim 150 miljoen euro. Door de ombouw van 23 Emté-supers, de opening van 12 nieuwe Jumbo-vestigingen en twee sluitingen, groeide het winkelbestand met 33 tot 618 winkels.


Albert Heijn (nog altijd goed voor een marktaandeel van 35%) kondigde onlangs aan de koers te wijzigen en meer aandacht te geven aan verse producten en foodservice, precies het terrein waar Jumbo nu veel succes mee heeft. 


NOS.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing