Oproep INretail: gemeente help je retailers!

Oproep INretail: gemeente help je retailers!

17-03-2020 (16:37) - Economisch

INretail roept lokale overheden op om de inning van alle lokale lasten uit te stellen. Naast de nationale overheid is het ook nodig dat gemeenten stappen zetten die ondernemers helpen in deze coronacrisis, vindt de brancheorganisatie.
 

Een aantal gemeenten heeft al uitstel van belastinginning aangekondigd en INretail vindt dat alle gemeenten in ons land dat moeten gaan doen, omdat het helpt de liquiditeitspositie van de retail te stutten. Sinds vorige week donderdag zijn omzetten dramatisch gekelderd. 

 
INretail laat weten dat het ondertussen van alles doet om de winkeliers van dienst te zijn. Zo is de bezetting van de ondernemershelpdesk verdriedubbeld. Tussen 8.30 en 20.00 uur zijn de lijnen doorlopend bezet. De brancheorganisatie adviseert ondernemers om regelmatig de site te checken voor updates. Zo zijn er verschillende modelbrieven te vinden op de site. Denk hierbij aan voorbeeldbrieven voor het aanvragen van werktijdverkorting, uitstel lokale lasten (OZB) en uitstel betaling van huurkosten. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing