Overname EMTÉ supermarkten goedgekeurd

26-06-2018 (13:32) - Economisch

Jumbo en EMTÉ waren al overeengekomen dat 79 EMTÉ winkels onder de Jumbo formule komen te vallen en 51 gaan opereren onder de vlag van Coop. De Autoriteit Consument en Markt heeft wel bepaald dat door deze verdeling de concentratie van Jumbo winkels in een drietal marktgebieden te hoog zou kunnen worden. Dat is opgelost door sommige winkels op termijn af te stoten.


In een eerder stadium hadden de ondernemingsraden van EMTÉ, Jumbo en Coop al een positief advies uitgebracht over het overnameplan. 

 

transitieperiode

Tijdens de transitieperiode en de ombouw naar de winkelformules van Jumbo en Coop wordt EMTÉ bestuurd door een nieuwe bestuurder. Jaap Tukker zal worden aangesteld als CEO. Hij heeft al verschillende functies binnen foodretail vervuld, waaronder bijvoorbeeld ruim achttien jaar in de top van Spar Nederland. Aankomend CEO Jaap Tukker: “We krijgen een sterk team met ervaren retailspecialisten die namens het consortium dit hele proces gaan begeleiden. Ik ben ervan overtuigd dat zij zich met veel enthousiasme gaan inzetten om de EMTÉ winkels een fraaie nieuwe toekomst te geven, onder de vlag van Jumbo óf van Coop.”


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing