Pets Place doneert 2800 kilo voer aan dierenvoedselbanken

17-01-2022 (13:51) - Economisch

Pets Place komt in actie voor baasjes die het niet zo breed hebben. Dit doet de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland door op Blue Monday duizenden kilo’s honden- en kattenbrokken en honderden kilo’s hooi te doneren aan vijf dierenvoedselbanken verspreid over het land. De vraag naar voedsel voor huisdieren is sinds de coronacrisis onverminderd groot.

Pets Place schenkt voor het tweede jaar op rij voer aan Nederlandse dierenvoedselbanken. Volgens recent onderzoek door onder andere Deloitte en het Nibud blijkt dat afgelopen jaar bijna de helft van alle Nederlanders financieel kwetsbaar was. “Er zijn in Nederland honderdduizenden baasjes die wel wat steun kunnen gebruiken bij de verzorging van hun dier”, vertelt Ard Malenstein, CEO van IJsvogel Retail waartoe Pets Place behoort. “We geven die steun graag en vooral op Blue Monday, omdat we op deze donkere dag juist wat extra vrolijkheid willen verspreiden.”


Stijgende vraag bij dierenvoedselbanken

Er zijn dit jaar opnieuw vijf verschillende dierenvoedselbanken geselecteerd die de gelukkige ontvanger zijn van het dierenvoer. “We hebben gekozen voor een eerlijke verdeling in het land, zodat alle brokken en hooibalen netjes verdeeld worden”, aldus Malenstein. Dit jaar gaat het voer naar organisaties in Zuid-Holland, Friesland, Gelderland en Limburg. De dierenvoedselbanken laten weten dat de donatie zeer welkom is, zeker gezien de stijging van het aantal mensen dat bij hen aanklopt. Volgens oprichter Michel Louvet van Dierenvoedselbank Vallei en Veluwe, een van de aangewezen ontvangers, is de grootste golf aan steunvragen weliswaar al geweest, maar hij verwacht dit jaar alsnog een toename van zo’n 60 procent.
 

Bureaus

Media

Marketing