Picnic gaat in gesprek met werknemers over voorwaarden

21-02-2019 (09:48) - Economisch

Picnic geeft geen gehoor aan de oproep van FNV om zich aan de supermarkt-cao te houden. In plaats daarvan gaat de online supermarkt zelf de arbeidsafspraken verder ontwikkelen, met behulp van werknemers. 


De supermarkt-cao is volgens Picnic achterhaald en leidt bovendien tot onwenselijke situaties. Zo zouden er problemen voorkomen doordat er te veel wordt uitgegaan van een eenduidig werknemersbestand. Een student die op zondag kan werken verdient daardoor twee keer zoveel als een alleenstaande moeder die alleen door de week kan werken, betoogt de online supermarkt. 


'Dat is onrechtvaardig en dat vinden onze medewerkers van de FC’s ook', aldus Michiel Muller, medeoprichter van Picnic. 'Wij betalen ook toeslagen, maar die passen bij onze werkzaamheden en het ritme van de operatie. In supermarkten zie je bijvoorbeeld in het weekeinde alleen scholieren werken en geen vaste krachten. Dat zal nooit de bedoeling zijn geweest.'


'cao hoort in een museum' 


De vakbond heeft onder meer kritiek op Picnic omdat werknemers onderbetaald zouden worden. Daarom wil FNV dat Picnic zich gewoon aan de reguliere cao blijft houden. 'FNV Young & United zegt een hypermoderne cao te willen, maar de supermarkt-cao hoort in een museum. Zij zijn de vernieuwers bij de vakbond en je zou verwachten dat zij onze uitgestoken hand zou aannemen om samen aan die vernieuwing te werken', werpt Muller tegen. 


Picnic heeft inmiddels al een aantal open dialoogsessies gehouden, om te peilen of werknemers op inspraak zitten te wachten. Een groot deel zou daarbij aangegeven hebben mee te willen denken over de arbeidsvoorwaarden. Hiermee gaan ze de komende maanden aan de slag.  


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing