RAI Amsterdam kondigt reorganisatie aan

08-07-2020 (11:56) - Economisch

RAI Amsterdam heeft vandaag een adviesaanvraag ingediend bij de Ondernemingsraad voor een reorganisatie. Dit om de RAI financieel gezond te maken. De reorganisatie is nodig omdat de uitbraak van het Covid-19 virus ingrijpende gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering.
 
Sinds de aankondiging van de overheidsmaatregelen op 16 maart is RAI Amsterdam gesloten voor beurzen, congressen en evenementen. De RAI verwelkomt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers tijdens circa 500 evenementen. 2020 zou het beste jaar ooit worden. De realiteit staat in schril contrast daarmee.
 

Continuiteit waarborgen

De reorganisatie is erop gericht om de continuïteit van RAI Amsterdam, en daarmee de werkgelegenheid, te waarborgen. De RAI rekent op een verlies dit jaar van 20 miljoen euro. De verwachtingen voor 2021 zijn onzeker. Ook met de nieuwe versoepelingen per 1 juli is de RAI afhankelijk van de reismogelijkheden en -bereidheid van exposanten, bezoekers, organisatoren en partners om hun activiteiten voort te zetten. Dit zonder terughoudendheid qua omvang, frequentie en publiekscapaciteit. Nog afgezien van eventuele overheidsmaatregelen als er sprake is van een tweede uitbraak.
 

Reorganisatie

Om RAI Amsterdam financieel gezond te maken moet een bedrag van €25 miljoen worden bezuinigd. De RAI houdt er rekening mee dat er daardoor circa 125 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Bij RAI Amsterdam zijn momenteel 483 mensen in dienst. Samen met de Ondernemingsraad wil de RAI een sociaal plan opstellen. Omdat de omzet over 2020 aanzienlijk lager uitvalt, zal er voor directie en medewerkers geen sprake zijn van bonussen of variabele vergoedingen. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing