RAI voorspelt verdubbeling verkopen elektrische auto's in 2018

24-11-2017 (08:47) - Economisch

RAI Vereniging voorspelt dat de nieuwverkoop van volledig elektrische auto’s in 2018 verdubbelt ten opzichte van dit jaar. Komend jaar worden naar schatting 15.000 nieuwe vol elektrische auto’s verkocht, bijna 4 procent van het totaal (430.000). Dit jaar zullen naar verwachting circa 7.000 elektrische auto’s de showroom verlaten.


Volgens RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck wordt elektrisch rijden interessanter voor een grotere groep autorijders. Komende jaren neemt het aanbod van modellen met een grotere actieradius toe en geldt een lage bijtelling. Voor particulieren blijft de benzineauto vooralsnog het belangrijkste alternatief omdat elektrisch veelal te duur is. 

 
Vanaf 2018 worden steeds meer nieuwe modellen elektrische auto’s op de markt geïntroduceerd. Deze modellen worden veelal beter betaalbaar en hebben een groter bereik. Hierdoor wordt het voor een grotere groep autobezitters interessant om te kiezen voor een emissieloze auto. Voor 2018 verwacht RAI Vereniging dan ook een verdubbeling van de verkopen. Ook dit jaar is de populariteit toegenomen. Tot 1 november dit jaar zijn er in totaal 5.998 nieuwe elektrische auto’s geregistreerd. In 2016 lag dit aantal op 1 november nog op 3.015.
 

Laadnetwerk

Van Eijck: “Elektrisch rijden breekt door. Dat is essentieel om de Nederlandse en Europese doelstellingen voor de uitstoot van CO2 te behalen.” Van Eijck benadrukt dat deze groei echter alleen kan doorzetten als komende jaren flink wordt geïnvesteerd in uitbreiding en opwaardering van het laadnetwerk. “Er moet voldoende capaciteit op het stroomnetwerk zijn als in de toekomst honderdduizenden auto’s tegelijk aan de laadpaal gaan. Bovendien worden accu’s steeds groter en duurt laden daardoor langer, tenzij het laadnetwerk wordt aangepast.” Dit zijn essentiële randvoorwaarden voor een succesvolle overgang naar een volledig elektrisch wagenpark.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing