Ruim helft van de Nederlanders werkt liever niet op flexplek

Ruim helft van de Nederlanders werkt liever niet op flexplek

26-02-2019 (09:42) - Economisch

Maar liefst 55 procent van de Nederlandse werknemers werkt liever niet bij een bedrijf met flexplekken. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau PanelWizard in opdracht van consultant HK&P onder 1.080 werkende Nederlanders. 


Opvallend is dat 56 procent van de jonge werknemers (tot dertig jaar) liever niet werkt bij een bedrijf met flexplekken. Onder jonge mannen bedraagt dit zelfs 59 procent. 'Organisaties lijken de flexplek inmiddels massaal omarmd te hebben vanuit het oogpunt van efficiency, maar veel medewerkers ervaren flexplekken als onpersoonlijk', zegt Remco Koteris, CEO van HK&P. 'Het gebrek aan privacy en het soms letterlijk ontbreken van een geschikte werkplek breekt veel professionals op.'


Uit het onderzoek blijkt verder dat een op de zeven werknemers liever een  leaseauto heeft dan meer vrije dagen. Opvallend is dat van de jonge werknemers zelfs eenvijfde de voorkeur geeft aan een leaseauto boven extra vrije dagen. Dat geldt vooral voor jonge mannen. 'Het feit dat zoveel werknemers extra vrije dagen belangrijker vinden dan grotere leaseauto's, geeft nog maar eens aan dat softe factoren steeds belangrijker worden voor medewerkers', aldus Koteris.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing