Schenkingen BankGiro Loterij voor drie musea

Schenkingen BankGiro Loterij voor drie musea

06-02-2020 (13:27) - Economisch

Het Drents Museum, het Stedelijk Museum Schiedam en Singer Laren hebben een schenking gekregen tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij. Het Drents Museum ontving 750.00 euro en het Stedelijk Museum Schiedam en Singer Laren beiden een bedrag van 400.000 euro.
 
De schenking aan het Drents museum komt bovenop een vaste bijdrage, waarmee het totale bedrag op ruim  1,2 miljoen euro komt. De extra bijdrage gaat naar de vernieuwing van de vaste opstelling van het  museum, waarin de wereldgeschiedenis van Drenthe centraal staat.
 
Singer Laren kreeg de 400.000 euro ook bovenop een vaste bijdrage. Het totale bedrag komt in totaal uit op ruim 650.000 euro. De extra bijdrage zal gebruikt worden voor de inrichting van een permanente tentoonstelling over het ontstaan en de bloei van het Nederlands modernisme met werken uit de Singer collectie.
 
Het Stedelijk Museum Schiedam laat weten dat het dankzij de eenmalige schenking een kunstenaar opdracht  kan geven voor een metamorfose van het plein voor het museum. Ook wordt een deel van de schenking gebruikt voor een hedendaags diorama, etalages met momenten uit de geschiedenis.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing