SharePeople laat klanten mede-eigenaar worden

03-10-2019 (13:09) - Economisch

Klanten van SharePeople kunnen vanaf 3 oktober mede-eigenaar worden van het crowdsurance alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Om dit mogelijk te maken is de organisatievorm aangepast van een B.V. naar een coöperatie.
 
Een klant kan voor een bedrag van 250 euro mede-eigenaar worden. Rutger Abbink, een van de bedenkers van SharePeople legt uit: ‘We hebben klanten gevraagd of ze interesse hebben om mede-eigenaar te worden. Een derde van hen gaf aan dat wel te willen. Door de oprichting van een coöperatie voegen we de daad bij het woord. Met eerste kapitaal dat dit oplevert, gaan we onze groei verder versnellen. De ambitie is om binnen twee jaar het aantal klanten te vertienvoudigen.' SharePeople groeide de afgelopen 12 maanden gemiddeld met meer dan 10 procent per maand en telt inmiddels 1.600 klanten. Omdat het ziekteverzuim bij SharePeople laag is, zijn de kosten ook laag.

Vangnet

Tachtig procent van de ondernemers verzekert zich niet voor arbeidsongeschiktheid. Belangrijkste reden is de hoge premie voor zo’n verzekering. Maar als je dan langdurig ziek wordt, kom je in financiële problemen. Met SharePeople kunnen zzp’ers en ondernemers onderling het risico op arbeidsongeschiktheid opvangen. 

Foto: Etienne Oldeman

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing