Shell en PGGM azen op Eneco

14-01-2019 (16:29) - Economisch

Pensioenfonds PGGM en Shell willen samen energiebedrijf Eneco overnemen. De twee bedrijven hebben dat laten weten in een open brief, aldus de NOS vandaag. Daarin kondigen PGGM en Shell aan dat ze als consortium-partners de mogelijkheid onderzoeken om deel te nemen in de gecontroleerde veiling van Eneco, die in december werd aangekondigd.

 
 
Eneco is op dit moment nog in handen van 53 gemeenten, waarvan Rotterdam, Den Haag en Dordrecht de grootste aandeelhouders zijn. Een aantal aandeelhouders en de ondernemingsraad hebben eerder laten weten dat ze het belangrijk vinden dat de duurzame koers van Eneco wordt voortgezet.
 

open brief

In de open brief zeggen PGGM en Shell dat ze die koers willen voortzetten. De bedrijven zeggen onder de indruk te zijn van de bijdrage die Eneco levert aan de overgang naar duurzame energieproductie in Nederland. Met hun kennis, ambitie en financiële slagkracht willen ze voortbouwen op de duurzame strategie van Eneco, om daarmee een concurrerend aanbod van duurzame energieproducten en -diensten te ontwikkelen, aldus de twee bedrijven.
 
 
 
 

Eneco - Heel Nederland Schakelt om 60" from Dawn Amsterdam on Vimeo.


Bureaus

Media

Marketing