Shoe Investments steekt miljoenen in Colect

28-05-2019 (10:32) - Economisch

Shoe Investments steekt miljoenen euro's in de Larense softwareontwikkelaar Colect. Dit snel groeiende softwarebedrijf is gespecialiseerd in het digitaliseren van de mode-industrie. Zo is het bedrijf nu al prominent aanwezig in Nederland, Scandinavië en Duitsland.


Colect gaat het groeigeld gebruiken om een versnelde uitrol door Europa te realiseren. Daarmee worden modemerken in staat gesteld om real-time de gehele modecollectie te presenteren en orders te verwerken met een iPad of webshop. Doordat de inmiddels 78.000 gebruikers direct inzicht hebben in actuele voorraden en prijsaanpassingen, kunnen ze met minder monsters veel sneller en efficiënter werken.


De meest recente ontwikkeling is een volledig gedigitaliseerde showroom om het inkoopproces veel beter te ondersteunen met behulp van flat screens, waarop de volledige collectie kan worden getoond met foto's en bewegende beelden en orders direct verwerkt kunnen worden.


Onder de ruim 300 internationale modemerken die inmiddels met Colect werken bevinden zich Scotch & Soda, Triumph, Björn Borg, Denham, Peak Performance, Puma en O'Neill. 


marktleider

'Met onze software innoveren wij de mode industrie en gaan wij onze positie als marktleider op dit gebied internationaal verder uitbouwen', aldus Nick Andriesse, oprichter en executive director. 'Ik ben ervan overtuigd dat de kennis en ervaring van Shoe Investments ons kan helpen om de organisatie zowel snel als betrouwbaar op te schalen. Daarnaast hebben we het managementteam versterkt met Arthur Hoffman, een professional met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van internationale expansie van bedrijven in de digitale sector.'


Investeerder en ondernemer Pieter Schoen ziet in elk geval een enorme potentie: 'We zijn diep onder de indruk van de business die Nick en zijn team tot nu toe hebben opgebouwd en we zijn ervan overtuigd dat we hen de komende jaren kunnen helpen de groei te versnellen.'


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing