SodaStream breekt omzetrecord in tweede kwartaal

09-08-2018 (10:38) - Economisch

Het beursgenoteerde bruiswatermerk SodaStream sluit het tweede kwartaal van 2018 af met een omzet van $171.5 miljoen wereldwijd en dat is een omzetgroei van 31.3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. SodaStream Benelux wist haar omzet in Q2 te verhogen met 43%. 


Tamara Kroon, Marketing Manager van SodaStream Benelux: "We zijn trots dat we de hoogste omzetgroei ooit hebben weten te behalen. Het is het resultaat van intensieve thematische marketingcampagnes en effectieve samenwerkingen met distributiekanalen. Alleen al in Nederland is het online zoekgedrag naar SodaStream met 517% gestegen in de afgelopen drie maanden. We zijn blij om te zien dat steeds meer mensen interesse hebben in SodaStream." 

 

cijfers

Naast de stijging in verkoop van bruiswatertoestellen liet de verkoop van CO2 cilinders een soortgelijke ontwikkeling zien in de Benelux. Wereldwijd groeide dit met 17% tot een record van 9.7 miljoen, SodaStream Benelux wist een groei van 23% in de verkoop van CO2 cilinders te realiseren als gevolg van de groeiende verkopen van de bruiswaterstoestellen. 


Het operationeel inkomen steeg wereldwijd met 89,1% tot $31.8 miljoen, vergeleken met het eerdere record van $16.8 miljoen in het tweede kwartaal van 2017. Het netto-inkomen nam met 81,7% toe tot $26.1 miljoen, vergeleken met de $14.4 miljoen vorig jaar in dezelfde periode.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing