Sollicitatieactiviteit richting niveau voor coronacrisis

Sollicitatieactiviteit richting niveau voor coronacrisis

23-07-2020 (11:50) - Economisch

Het aantal sollicitaties stijgt weer in Nederland. De sollicitatieactiviteit gaat inmiddels richting het niveau van voor de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van CVster.nl naar de gevolgen van corona op de arbeidsmarkt op basis van data van UWV, CBS en eigen cijfers.
 
De gevolgen van de pandemie zijn vooral zichtbaar in het aantal vacatures. Vooral de sector waarin veel flexwerkers actief zijn, worden hard geraakt. In de horeca, HR, marketing & reclame en de financiële sector is het aantal vacatures sinds februari met 45 procent afgenomen. In het onderwijs (-9 procent) en de zorg (-14 procent) is de afname het zwakst. Het aantal werkzoekenden steeg van februari tot juli met 13 procent. In de horeca en het personenvervoer nam het aantal werkzoekenden het sterkst toe, met respectievelijk 42 procent en 35 procent. Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt kwamen hierdoor nog verder uit elkaar kwamen te liggen.
 

Afname en toename

De lockdown' zorgde er eerst voor dat werkenden met een vaste baan hun plannen om van werkgever te wisselen even in de ijskast zetten. Doordat bovendien veel bedrijven een vacaturestop hadden ingesteld in diezelfde periode, daalde de sollicitatieactiviteit in rap tempo. Inmiddels ligt deze sollicitatieactiviteit, mede door de explosieve toename in het aantal werkzoekenden, weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Door de sterke afname  in het aantal beschikbare vacatures, betekent dit echter dat het momenteel dringen is voor het vinden van passend werk.
 
Foto: CVster.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing