Studenten halen ton groeikapitaal op voor digitale turflijst

06-04-2021 (12:16) - Economisch

Als het aan een groep Delftse studenten ligt is ouderwets turfen verleden tijd. In bijna duizend studentenhuizen is het papieren lijstje inmiddels vervangen door de Turff, een tablet met slimme software waarop alle uitgaven worden bijgehouden. Met 100.000 euro groeigeld hopen de bedenkers huisfinanciën en boodschappen volledig te automatiseren.
 
"Veel studentenhuizen houden met pen en papier bij wie wat pakt uit de gezamenlijke voorraad", vertelt Henry Tang, medebedenker en natuurkundestudent aan de TU Delft. "Zo worden de kosten eerlijk verdeeld en kan je gezamenlijk inkopen doen. Het traditionele turflijstje is echter foutgevoelig. Wij dachten: dat kan beter".
 
Gratis voor studenten
Met de Turff tablet kunnen alle uitgaven digitaal worden bijgehouden. Het systeem is voor de gebruikers gratis doordat advertenties worden getoond als screensaver. "Deze maand sluiten we het duizendste huis aan en we zijn inmiddels actief in vijftien studentensteden". zegt Tang.
 
Automatische boodschappen
"In Delft en Leiden zijn we ook begonnen met het leveren van veelgebruikte producten aan huis. Is het bier op? Dan wordt het dezelfde dag nog thuisbezorgd! Aan de hand van consumptiedata en zelflerende algoritmes kan op den duur automatisch worden voorspeld wanneer de voorraad moet worden aangevuld". Wat de bedenkers betreft is de investering pas het begin. "Het einddoel is dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken om een lege koelkast".

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing