Supermarkt Plus in de plus met goede resultaten 2017

13-03-2018 (11:52) - Economisch

Plus geeft vandaag aan dat de uitvoering van de strategie goed op koers ligt met een gestegen consumentenomzet, een omzetstijging die de marktgroei overstijgt en een toename van het operationele resultaat.


Jan Brouwer, algemeen directeur PLUS: '2017 was een goed jaar voor PLUS met een omzetgroei die de marktgroei heeft overtroffen. Ook ons operationeel resultaat steeg fors. PLUS is in 2017 weer sterker en beter geworden door verder te investeren in formuleontwikkeling, e-commerce, nieuwe ICT-systemen en een volledig gemechaniseerd distributiecentrum dat in 2020 haar deuren opent. Tot slot wierpen onze inspanningen op het gebied van MVO hun vruchten af, want PLUS werd voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland. We zijn supertrots op deze resultaten.'

 

cijfers in het kort

Uit de resultaten blijkt dat het operationeel resultaat mede dankzij een beperkte stijging van de kosten met ruim dertien procent toenam tot 55,3 miljoen euro. Er zijn in 2017 twee nieuwe winkels toegevoegd en andere winkels zijn uitgebreid, waardoor het totale vloeroppervlak nu 18.266 vierkante meters bedraagt. Om strategische plannen uit te kunnen voeren, waaronder de herinrichting van distributiecentra, werd 10 miljoen euro uitgegeven. Het is de bedoeling dat de vier centra uiteindelijk samengaan in een centraal punt. Er zijn ook investeringen gedaan in IT voor ruim 13 miljoen euro. De consumentenomzet staat nu op 2,387 miljard euro en het operationele resultaat is met dertien procent gestegen naar 55,3 miljoen euro. 

 

 

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing