Swinkels Family Brewers neemt Uiltje over

Swinkels Family Brewers neemt Uiltje over

29-04-2021 (10:17) - Economisch

Swinkels Family Brewers kondigt de de overname aan van Uiltje Brewing Company. Uiltje Brewing Company staat bekend als eigenzinnige bierbrouwerij, met een sterk merk dat naam maakte met opvallende illustraties op het blik. De overname is voor Swinkels Family Brewers een verdere invulling van de groeistrategie.
 
Uiltje Brewing Company kan door de overname kennis, ervaring en capaciteit van de eeuwenoude familiebrouwer benutten om verder te groeien en krijgt Uiltje Brewing Company de ruimte volledig te focussen op kwaliteit en creativiteit, wat een grote wens is van oprichter Robbert Uyleman.
 

Over Uiltje

De Haarlemse brouwerij brouwt inmiddels 10.000 hectoliter bier per jaar en er zijn 27 mensen werkzaam. Uiltje Brewing Company biedt tientallen bieren aan en brengt bijna elke week een nieuw bier uit. Bekende bieren van de brouwerij zijn onder andere Bird of Prey, Trackdown, Dikke Lul 3 Bier! en de alcoholarme Superb-Owl. De aansluiting van Uiltje Brewing Company bij Swinkels Family Brewers betekent dat de Haarlemse brouwer gebruik kan maken van de uitgebreide kennis en jarenlange ervaring op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De samenwerking heeft ook voordelen van praktische aard, doordat Uiltje Brewing Company bijvoorbeeld haar distributiecapaciteit verder kan opvoeren.
 

Krachtig in craftbier

Met de overname van onder andere Palm Belgian Craft Brewers en Brouwerij De Molen heeft de familiebrouwer ervaring met het uitbreiden van haar portfolio met verschillende type bieren. Daarnaast heeft de brouwer haar positie vergroot door de overname van Bier&cO, een van de grootste speciaalbierimporteurs van Europa.
 

Limited edition ‘Uiltje loves Swinkels’ blik

Om de overname te vieren heeft Uiltje Brewing Company een limited edition bier ontwikkeld waarbij de illustratie op het blik het verhaal van de samenwerking vertelt. Deze illustratie is gemaakt door Gerben Valkema, de vaste illustrator van de bierblikken van de brouwer uit Haarlem.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing