Takeaway (Thuisbezorgd.nl) wil Brits Just Eat overnemen

28-07-2019 (11:16) - Economisch

Maaltijdbedrijf Takeaway voert overnamegesprekken met zijn Britse branchegenoot Just Eat. Takeaway is in Nederland bekend onder de naam Thuisbezorgd.nl en nam in 2016 de activiteiten van Just Eat in de Benelux over, maar trok zich terug van de markt in het Verenigd Koninkrijk omdat het daar geen marktleider kon worden.
 
Maar schaalgrootte is belangrijk in de branche voor maaltijdbestellingen. Takeaway is daarom al langer op overnamepad. Vorig jaar kocht het bedrijf de Duitse activiteiten van concurrent Delivery Hero, voor 950 miljoen euro in contanten en aandelen. Door die overname leed Takeaway opnieuw een miljoenenverlies.
 
Just Eat is nog iets groter dan die voormalige Duitse concurrent. Het bedrijf haalde vorig jaar een omzet van bijna 780 miljoen pond en een winst van bijna 80 miljoen pond. Het is ook actief in Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.
 
Volgens de Britse zender Sky News heeft de fusie een waarde van 9 miljard pond. Ook andere bedrijven, waaronder Uber, zouden belangstelling hebben voor Just Eat.

NOS.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing