TMG publiceert jaarverslag, cijfers ongewijzigd

03-04-2017 (09:39) - Economisch

Deloitte Accountants heeft de op 8 maart gepubliceerde jaarcijfers van Telegraaf Media Groep (TMG)van een goedkeurende verklaring heeft voorzien. Deze jaarcijfers zijn ongewijzigd opgenomen in het jaarverslag dat vandaag onder meer op de website van TMG is gepubliceerd.


Ondanks dalende opbrengsten realiseerde TMG in 2016 een winst van EUR 1,6 miljoen, vergeleken met een verlies van EUR 23,6 miljoen in 2015. De conversie van print naar digitaal gebruik van de content zet onverminderd door. Als gevolg van dalende inkomsten uit abonnementen en print-advertenties nam de omzet vorig jaar met 6,9% af naar EUR 421,0 miljoen. Door kostenbesparingen en lagere reorganisatielasten is een EBITDA van EUR 9,0 miljoen gerealiseerd, een stijging van EUR 1,3 miljoen ten opzichte van 2015. Exclusief reorganisatielasten, die over 2016 EUR 13,0 miljoen bedroegen, kwam de EBITDA uit op EUR 22,0 miljoen. Dankzij een boekwinst op de verkoop van Sky Radio Group, lagere eenmalige afboekingen en een belastingbate is het nettoverlies van 2015 omgebogen naar een nettowinst. 

Op 1 juni vindt de Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaats, gecombineerd met een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders in het kader van het uit te brengen bod van Mediahuis en VP Exploitatie. De registratiedatum is 4 mei 2017.

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing