Too Good To Go nu ook open voor boeren

15-05-2020 (11:41) - Economisch

Kwekers, telers en boeren die normaal gesproken leveren aan horeca, groothandels, evenementen of pretparken staan voor een uitdaging. De vraag is zo buitengewoon onvoorspelbaar dat overschotten ontstaan. De anti-verspillingsapp Too Good to Go opent nu voor het eerste het platform voor boeren.
 
Ook John Verbruggen van Verbruggen Paddestoelen zag de eerste weken van de crisis 8.000 kilo biologische oesterzwammen verloren gaan. De kweker heeft inmiddels zijn productie met ? terug moeten schroeven. John Verbruggen: “Het doet zeer om producten waar zoveel passie in zit, weg te moeten gooien. Maar je wordt ook creatief. Ik ben snel op zoek gegaan naar alternatieve manieren om mijn mooie paddenstoelen alsnog te verkopen.” Overgebleven zwammen verkoopt hij nu aan consumenten via Too Good To Go. “Het is voor mij een nieuwe manier van ondernemen, maar het helpt me om toch nog honderden kilo’s te redden,” aldus John.
 
Buurtbewoners kunnen online kijken wat er aangeboden wordt, een bestelling plaatsen en tussen 13:00 en 17:00 uur het erf in Erp oprijden voor een tasje met biologische oesterzwammen.
 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing