Travis betreedt Chinese markt met joint venture

07-06-2017 (18:18) - Economisch

Het Nederlandse bedrijf Travis – bekend van Travis vertaalapparaten – start een joint venture in China om de Chinese markt te bedienen.  Deze samenwerking met het Chinese ManTianXing Tech is in Shanghai ondertekend onder toeziend oog van onder meer de burgemeester van Rotterdam, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de Consul-Generaal van Shanghai en meerdere vertegenwoordigers van de Chinese overheid en het bedrijfsleven. 


De samenwerkingsovereenkomst volgt kort nadat Travis in een wereldwijde voorverkoop campagne bijna 5.000 stem vertaalapparaten heeft verkocht, met een totale orderwaarde van meer dan 730.000 USD. In deze campagne bleek een overweldigende interesse te komen vanuit de Spaanstalige wereld en China. Toen de directie van Travis eind april op uitnodiging van het Nederlandse consulaat in Shanghai deelnam aan een handelsmissie in Shanghai, waarvan exposeren op de technologiebeurs CSITF een onderdeel was, werd contact gelegd met het Chinese technologieconcern ManTianXing Tech. Vervolggesprekken verliepen voorspoedig en hebben binnen een korte tijd geleid tot een officiële bekrachtiging tijdens een nieuwe handelsmissie in Shanghai, die wordt aangevoerd door Burgemeester Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Commissaris van de Koning Jaap Smit (Zuid-Holland).

innovation center

De joint venture zal in China de Travis merknaam gaan branden en de Travis vertaalapparaten gaan vermarkten. Hiervoor worden divisies opgezet in de zeven grootste stedelijke gebieden van China. Ook zal er een innovation center worden opgericht waarin de op artificial intelligence gebaseerde technologie zal worden toegepast voor de Chinese markt. Een voorbeeld is het verbeteren Chinese vertaalcapacitiet; de Chinese taal kent namelijk zeer grote dialectverschillen. 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing