Triodos en ASN BAnk profiteren van ophef ING

12-03-2018 (16:00) - Economisch

Triodos Bank en ASN Bank hebben er sinds donderdag veel klanten bijgekregen, meldt de NOS. Naar aanleiding van de ophef over de voorgenomen loonsverhoging van ING-topman Ralph Hamers lijken er klanten van ING over te stappen naar banken die zich als duurzaam alternatief presenteren.

 

De raad van commissarissen van ING wil Hamers een loonsverhoging geven van 50 procent. Hij gaat dan 3 miljoen euro per jaar verdienen.
 
 
ASN Bank meldt dat ze de afgelopen dagen acht tot tien keer meer aanmeldingen hebben gekregen dan normaal. "Gewoonlijk krijgen we per week enkele honderden nieuwe klanten. Nu zijn het er duizenden", zegt een woordvoerder. "Mensen die zich online bij ons aanmelden kunnen een reden opgeven voor de overstap. ING wordt regelmatig genoemd."
 

Triodos heeft het druk

Ook bij concurrent Triodos Bank is het druk. "Donderdag verdubbelde het aantal aanmeldingen ten opzichte van een normale dag en dit weekend waren het er zelfs vijf keer zoveel", aldus een woordvoerder. De bank wil geen exacte aantallen noemen, maar zegt dat het om "duizenden" nieuwe klanten gaat.
 

klachten

De Eerlijke Bankwijzer, een website die banken vergelijkt op onder meer bonusbeleid en duurzaamheid, constateerde vrijdag al een piek in het aantal bezoekers. Het afgelopen weekend nam het websitebezoek verder toe. "Het zijn normaal zo'n 200 unieke bezoekers per dag, maar nu waren het er ruim 8000. Op zaterdag waren het er zelfs 14.000", zegt de woordvoerder van de site, die opgericht werd door onder meer Oxfam Novib, Amnesty International, Milieudefensie en de vakbond FNV.
 

erg vervelend

ING laat in een reactie weten dat de bank per dag "enkele tientallen klanten meer" ziet vertrekken dan normaal. De bank heeft momenteel zo'n 8 miljoen particuliere klanten en 660.000 zakelijke klanten. "We zien ook dat onze klanten de afgelopen dagen meer van zich hebben laten horen, zowel telefonisch als op sociale media", vertelt een woordvoerder van de bank. "Sommigen zeggen dat het salaris van de topman de reden is voor hun overstap, maar omdat veel mensen een overstapservice van een andere bank gebruiken, is het in veel gevallen niet te achterhalen wat de reden is. Hoe dan ook vinden we het natuurlijk erg vervelend."

NOS.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing