Uitspraak rechter: Sodastream niet vernederend voor plastic gebruikers

06-09-2018 (14:14) - Economisch

Producenten van frisdranken en bruiswater CoCa-Cola European Partners Belgium, Danone, Nestlé Waters en Spadel hebben hun rechtszaak tegen SodaStream verloren. Zij klaagden het bruiswatermerk voor een tweede keer op korte tijd aan voor de campagnes van het bedrijf. De aanklagers noemden de campagnes "vernederend voor consumenten van plastic."


De rechter geeft SodaStream nu over de gehele lijn gelijk en zegt dat de boodschap van SodaStream, namelijk dat plastic wegwerpflessen schade toebrengen aan het milieu, “essentiële en maatschappelijk relevante informatie betreft”.

 

alleen humoristisch

Volgens het oordeel van de rechter zijn de campagnes niet denigrerend ten aanzien van de verkopers van flessenwaters, maar zijn ze alleen maar gericht op de negatieve impact die de PET-flessen hebben op het leefmilieu. De rechter zei ook dat deze campagnes humoristisch en niet misleidend zijn. De campagnes zijn dus legaal. Tamara Kroon, Marketing Manager SodaStream Benelux: “De rechterlijke uitspraak is een bevestiging van de revolutie die we teweeg willen brengen. De oplossing om de grote plastic afvalberg te verkleinen, is door ons eigen consumptiegedrag aan te passen." 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing