VanMoof haalt 128 miljoen dollar op in nieuwe financieringsronde

VanMoof haalt 128 miljoen dollar op in nieuwe financieringsronde

01-09-2021 (10:42) - Economisch

Het Nederlandse e-bike merk VanMoof heeft 128 miljoen dollar aan nieuwe investeringen opgehaald tijdens een Serie C-financieringsronde. Deze financiering werd geleid door Hillhouse Investment, een participatiemaatschappij gevestigd in Azië en versterkt VanMoof om de wereldwijde aanschaf van e-bikes te stimuleren en helpt de snelle groei van het bedrijf te bevorderen.
 
Het bedrijf zal de fondsen gebruiken om zijn productiecapaciteit te verhogen, de ontwikkeling van nieuwe technologie voort te zetten, de specificaties en betrouwbaarheid van de fietsen te verbeteren en bestaande barrières om te fietsen weg te nemen.
 

Nieuwe toezeggingen van investeerders

Naast Hillhouse Investment omvat de Serie C-financiering investeringen van Gillian Tans, voormalig CEO van Booking.com, en bestaande investeerders Norwest Venture Partners, Felix Capital, Balderton Capital en TriplePoint Capital.
 
VanMoof cofounder Taco Carlier: "We zijn elk onderdeel van de fiets opnieuw aan het uitvinden, herontwerpen en re-engineeren. Dit is nog nooit eerder gedaan en zal de manier waarop een fiets gemaakt, verkocht en onderhouden wordt voor altijd veranderen. Het zal ons helpen om in de komende vijf jaar 10 miljoen mensen op onze fietsen te krijgen. De investeerders delen onze visie op een slimmere en schonere mobiliteitstoekomst."

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing