Vegetarische vriesverse kindervoeding zoekt investeerders

Vegetarische vriesverse kindervoeding zoekt investeerders

06-07-2021 (16:06) - Economisch

De ondernemers Wania Pires en Elvia Gonçalves starten met een compleet nieuw bedrijf in 100% vegetarische vriesverse kindervoeding: Frootie. Frootie is de eerste aanbieder van Nederland die zich volledig focust op vegetarische kindervoeding, behoud van voedingswaarde en bestel- en gebruiksgemak. Het klantenbestand bestaat naast consumenten inmiddels ook al uit diverse kinderdagverblijven en horecagelegenheden. Het ondernemersduo is klaar om de markt van vriesverse kindervoeding wakker te schudden en is daarvoor via een crowdfundingsactie op zoek naar investeerders.
 
Veel ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen opgroeien met een gezonde levensstijl. Maar door de hectiek van de dag schieten verantwoorde keuzes er soms bij in. Er wordt dan steeds vaker gekozen voor gemak in plaats van gezonde voeding. Wania Pires licht toe: "Met Frootie bieden we gemak en gezonde gerechten: je ontvangt gewoon bij je aan de deur, wekelijks of maandelijks een maaltijdbox met vegetarische maaltijden waar je als ouder achter kunt staan. Dat vegetarisch eten beter is voor het milieu hoeven we niet meer te vertellen, dat iedereen het beste voor zijn kind wil natuurlijk ook niet".
 

Natuurlijk conserveren

Alle maaltijden worden in stoom bereid, dit zorgt ervoor dat alle vitamines en mineralen bewaard blijven. Na bereiding worden de maaltijden terug gekoeld en direct ingevroren. Dat is een natuurlijke manier van conserveren. "We halen het beste uit de natuur door te werken met plantaardige ingrediënten, peulvruchten, noten, oliën en specerijen," aldus Elvia Gonçalves. De maaltijden hebben een tropische touch doordat er natuurlijke ingrediënten worden gebruikt uit diverse werelddelen.
 
Frootie is klaar om op te schalen, maar daar is wel financiering voor nodig. Met investeren in de crowdfundingsactie kun je helpen.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing