Vertrek Hudson's Bay uit Nederland aanstaande

01-09-2019 (16:11) - Economisch

Warenhuisketen Hudson's Bay sluit eind dit jaar zijn winkels in Nederland, meldde het FD vrijdag. Vakbonden CNV en De Unie bevestigen dat verhaal, maar het bedrijf zelf ontkent tegenover de NOS dat er een definitief besluit is genomen en zegt dat er nog onderhandelingen "met stakeholders" lopen.

 
"Wij kunnen niets zeggen over de uitkomst tot daar beslissingen over zijn genomen", zegt woordvoerder Kiki Hirschfeldt. "Zodra de onderhandelingen voorbij zijn dan komen we met een statement naar buiten. We weten nog niet wanneer dat zal zijn."
 
Het FD baseert zich op documenten van moederbedrijf Hudson's Bay Company (HBC). In een brief van het moederbedrijf staat: "Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019". Aan wie de brief gericht is, vermeldt de krant niet.
 

Collectief ontslag

Vakbond CNV Vakmensen zegt een paar dagen geleden geïnformeerd te zijn door de directie van Hudson's Bay over een vertrek uit Nederland. Vakbond De Unie bevestigt dat. Er werken ruim 1400 mensen bij het warenhuis in Nederland. Voor hen zou collectief ontslag worden aangevraagd.
 
 

NOS.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing