Vertrouwen meetbaar maken met Trustcoins

03-04-2018 (09:39) - Economisch

Trustier wil vertrouwen meetbaar maken en overdraagbaar met de Trustcoin, in te zetten door consumenten en bedrijven. Om de financiering binnen te halen wordt weer een andere munt geïntroduceerd, de zogeheten Trustier Token, een soort cryptomunt.


Mark Leenards, oprichter en directeur van Trustier: ‘De Trust Tier moet het gat vullen dat bestaande rating- en reviewsystemen laten vallen. Wij maken het mogelijk om een betrouwbaarheidsindicator in te zetten op diverse platformen, voor zowel personen als organisaties. Een freelancer die van een opdrachtgever Trustcoins ontvangt, kan zich bijvoorbeeld ook aanmelden als betrouwbare (ver)huurder op een huurplatform of zijn Tier inzetten bij het solliciteren op een baan. 

 

algoritme

In tegenstelling tot reviews kunnen Trustcoins ook teruggenomen worden als het vertrouwen beschadigd is. Trustier heeft lang gewerkt aan een algoritme en technisch systeem om misbruik hiervan tegen te gaan. Zo heeft het terugnemen van Trustcoins impact op zowel de ontvanger als op de gebruiker die ze terugneemt. Centraal op het platform staat het opbouwen en behouden van een goede vertrouwensrelatie.

 

cryptomunt

De financiering van een internationale uitrol en de technische doorontwikkeling wil de startup ophalen via een eigen cryptomunt, de Trustier Token. De Trustier Tokens staan los van de Trustcoins die gebruikers elkaar op het platform geven. Leenards: ‘De aanschaf van Trustier Tokens biedt investeerders de mogelijkheid om deel te nemen aan een initiatief dat de manier waarop we naar vertrouwen kijken en daarmee omgaan drastisch kan veranderen. Daarnaast ontvangen houders van Trustier Tokens een deel van de omzet van het bedrijf, die wordt behaald met abonnementen voor organisaties.’

Op dit moment wordt het systeem onder enkele honderden gebruikers uitgetest. Om mee te doen moet je vooralsnog worden uitgenodigd. De verwachting is dat het bedrijf eind april live gaat. 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing