Vijf trends op de financiële markt volgens BUX Zero

Vijf trends op de financiële markt volgens BUX Zero

11-01-2021 (10:26) - Economisch

2020 was het jaar voor beleggers. De aandelenmarkt crashte in de lente door Covid19, waarna het zich weer in ongekende snelheid herstelde met koersen ver boven het niveau van voor Covid19. Nick Bortot, oprichter en CEO van mobiele broker BUX Zero, kijkt verder naar 2021 - wat gaat dit jaar ons brengen? Covid19 zal weer een grote rol spelen.
 
We hebben er genoeg van maar zijn er nog niet vanaf. Ook dit jaar zal Covid19 één van de belangrijkste spelers zijn. Voor de hand liggende aandelen om in de gaten te houden zijn die van vaccin makers Pfizer en Moderna, iets minder voor de hand liggend die van Eventim, Booking.com en Accor. Er vinden nog geen grootschalige events plaats en we boeken nog niet massaal hotelovernachtingen maar toch stijgt de koers van deze aandelen gestaag en zijn ze de klap van de crash allang te boven gekomen. Het blijft een feit dat alles afhangt van hoe het virus zich gaat ontwikkelen, wat onvoorspelbaar is. Zeker na de Engelse-mutatie die eind vorig jaar het daglicht zag.
 

De wederkeer van dividenden

Het afgelopen jaar was geen goed jaar voor dividenden, veel bedrijven besloten hun dividenduitkering te verlagen vanwege de pandemie. Als de wereldeconomie zich naar verwachting zal blijven herstellen, zullen ook de dividenden weer stijgen in 2021. Omdat de rente van de centrale bank naar verwachting lang op 0% zal blijven staan, maakt dit dividendaandelen in 2021 nog aantrekkelijker voor beleggers.
 

Een boost voor groene bedrijven

Met Joe Biden zal er een ongekende aardverschuiving plaatsvinden in het Witte Huis. De nieuwe president van de VS zal de duurzame bedrijven een impuls geven, aangezien Biden zich zal afkeren tegen fossiele brandstoffen en meer zal focussen op klimaatbescherming en duurzame energie.
Maar ook dichter bij huis kunnen de verkiezingen later dit jaar in Duitsland een boost geven voor groene bedrijven. Angela Merkel zal niet beschikbaar zijn voor herverkiezing en de Duitse Groene Partij zou één van de grote winnaars kunnen zijn.
De aandelen van het Duitse Encavis en het Amerikaanse Sunrun en Sunpower zouden hier wel eens van kunnen profiteren.
 

Vrouwelijke investeerders niet meer weg te denken in 2021

Het is nog steeds een feit dat de meeste investeerders op de beurs mannen zijn. Maar volgens de Financial Times zijn het juist vrouwelijke investeerders die in grotere aantallen dan mannen starten met beleggen via brokers. Wat ook bijdraagt is het voorstel van Nasdaq dat voor de meer dan 3000 beursgenoteerde bedrijven er minimaal één vrouw onderdeel moet zijn van de raad van bestuur. Beursgenoteerde bedrijven waarvan er al een vrouw aan het roer staat, zijn onder andere DSM, Oracle, UPS en Accenture.


Rode kaart voor FANG?

2020 was een goed jaar voor tech bedrijven. Maar de FANG aandelen, dat wil zeggen Facebook, Amazon.com, Netflix en Alphabet zijn nu naar mijn mening overgewaardeerd en worden geconfronteerd met meer rechtszaken. Verschillende Amerikaanse staten hebben bijvoorbeeld een antitrustzaak tegen Google aangespannen. Ook heeft de Amerikaanse overheid een antitrustzaak tegen Facebook aangespannen en wil het dat bedrijf graag uit elkaar halen.
 
Eén ding weten we zeker: het wordt weer een spannend jaar op de financiële markten met veel bewegingen en kansen.

--  

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing