Visa en Revolut lanceren Google Pay in Nederland

18-11-2020 (12:25) - Economisch

Visa lanceert samen met Google en Revolut Google Pay in Nederland. Negentien andere Europese landen profiteren al van de touch-free mobiele betaaltechnologie van Visa en Google. Google Pay wordt ondersteund door de tokentechnologie van Visa, die gevoelige informatie over de betaalrekening van klanten vervangt door een digitaal token en zo beschermt tegen fraude. Met behulp van deze tokentechnologie maakt Google Pay mobiele betalingen op een snelle en veilige manier mogelijk – of het nu in een winkel, onderweg of tijdens het online winkelen is.
 
Consumenten in Nederland kunnen vanuit hun bestaande bankapps Google Pay activeren. Dit maakt contactloze mobiele betalingen mogelijk, ongeacht of de kaart zelf contactloos is of niet. Contactloze betalingen in Europa nemen tijdens de coronapandemie dan ook fors toe. Volgens gegevens van Visa gebeurt vanaf september 2020 meer dan driekwart van de Visa-betalingen contactloos.
 
Daniel van Delft, Country Manager bij Visa Nederland: "Met behulp van de digitale wallet van Google Pay kunnen consumenten in Nederland nu overal betalen waar Visa wordt geaccepteerd – in de winkel, online en in-app. Visa-technologie maakt het eenvoudig voor consumenten om hun Visa-account veilig aan te sluiten op Google Pay. Het is snel en gemakkelijk op te zetten, maakt in-store en online betalingen naadloos en biedt dezelfde bescherming en voordelen voor de consument als traditionele betalingen met Visa-kaarten. Voor een land als Nederland dat jaar na jaar een substantiele toename van het aantal e-commerce transacties ziet, had deze oplossing niet op een beter moment kunnen komen.”
 
Florence Diss, Head of Payments Partnerships bij Google: “Er is nog nooit zo'n grote vraag geweest naar eenvoudige en veilige oplossingen om te betalen. We zijn dan ook blij dat we deze samenwerking met Visa kunnen voortzetten om Visa-kaarthouders van alle deelnemende partnerbanken toegang te geven tot Google Pay via hun bestaande mobiele bankapps. Vanaf vandaag kan iedereen in Nederland profiteren van alle voordelen die gepaard gaan met naadloze betalingen, online en in winkels.”
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing