Voetbal International steunt Cruyff Foundation

11-12-2019 (13:12) - Economisch

'Mijn vader heeft echt iets achtergelaten. Als voetballegende en als mens.' Aldus sprak zoon Jordi recent over Johan Cruijff in de Spanje-special van Voetbal International.  Jordi nam deze week namens de Cruyff Foundation een cheque ter waarde van 20.000 euro. in ontvangst. Het bedrag werd geschonken uit naam van Voetbal International, dat afgelopen zomer werd overgenomen door Digital Enterprises.
 
De nieuwe eigenaar vroeg de redactie van VI destijds een aan voetbal gelieerde organisatie aan te wijzen die in aanmerking zou komen voor een substantiële donatie. Voor ons was het evident dat we met de Cruyff Foundation wilden beginnen.
 
Als Voetbal International hebben we de afgelopen decennia mede geprofiteerd van de wijze waarop Johan Cruijff het Nederlandse voetbal groot heeft gemaakt en internationaal aanzien gaf. Hoe die erfenis beter te eren dan steun te geven aan zijn nalatenschap als mens, de Cruyff Foundation? Vanuit die optiek overhandigden verslaggever Simon Zwartkruis, die Johan Cruijff geregeld aan de keukentafel in Barcelona heeft geïnterviewd, en hoofdredacteur Peter Wekking afgelopen maandagmiddag de cheque aan Jordi.
 
Johan Cruijff richtte de Foundation in 1997 op, nadat hij in Amerika had ondervonden hoe een buurjongen met het Syndroom van Down niet meespeelde met de kinderen in de straat en niet werd opgenomen in de groep. Cruijff maakte op speelse wijze contact met hem, won zijn vertrouwen en het jongetje ontwikkelde zich steeds meer. Op een dag speelde hij gewoon mee met de andere kinderen in de straat, stralend van oor tot oor.
 
Voor Cruijff was toen de verbindende kracht van sport bewezen. Inmiddels is de van oorsprong Nederlandse en Spaanse organisatie actief in ruim twintig landen, waaronder India, Indonesië, Zuid-Afrika, Brazilië en de VS. Met de Cruyff Courts wordt kinderen in bijvoorbeeld achterstandswijken een veilige speelruimte geboden, via Schoolplein 14 wordt het bewegen op schoolpleinen bevorderd en ook wordt financiële en strategische ondersteuning geboden aan de breedte- en gehandicaptensport.
 
Voor fondsenwerving organiseert de Cruyff Foundation tal van evenementen en kan ze tevens een beroep doen op een keur aan ambassadeurs, onder wie bondscoach Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Guus Hiddink, Dennis Bergkamp, Wesley Sneijder, Pep Guardiola, Andrés Iniesta en Carles Puyol.
--- 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing