Volvo vanaf 2019 helemaal of gedeeltelijk elektrisch

05-07-2017 (17:00) - Economisch

Alle nieuwe modellen die Volvo vanaf 2019 op de markt brengt, zullen een elektromotor hebben. De Zweedse autofabrikant zet groot in op elektrisch. "Dit gaat om de klant", zegt Volvo-topman Håkan Samuelsson. "De vraag naar geëlektrificeerde modellen neemt significant toe en wij willen inspelen op de behoeften van huidige en toekomstige klanten."

volledig en hybride

Het gaat niet alleen om volledig elektrische auto's, maar ook om hybrides met zowel een elektro- als een verbrandingsmotor en om zogeheten 'mild hybrids': auto's met een kleine elektrische hulpmotor.

5 volledig elektrische modellen
Tussen 2019 en 2021 komt Volvo met vijf volledig elektrische modellen. Bestaande modellen met alleen een benzine- of dieselmotor zullen nog een tijdje geproduceerd worden. Maar zodra een model een update krijgt, komt er een elektromotor in.

de eerste
Was Tesla vanaf de oprichting al helemaal elektrisch, Volvo is de eerste traditionele autofabrikant die al zijn auto's  van een elektrische motor gaat voorzien. Volvo is sinds 2010 eigendom van de Chinese automaker Geely. De eerste volledig elektrische Volvo zal in China geproduceerd worden.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing