Voor welke soort leningen kom jij in aanmerking en waarom?

Voor welke soort leningen kom jij in aanmerking en waarom?

21-02-2020 (12:27) - Economisch

In sommige gevallen is het best handig om een lening aan te vragen. Bijvoorbeeld als je een auto wilt financieren, verbouwing wilt financieren of gewoon voor extra financiële ruimte. Als je een lening wilt aanvragen is het wel handig om te weten met welke leningen je in aanraking kan komen.
 
De leningen waarmee je in aanraking kan komen hangt af van verschillende factoren. Factoren zoals je leeftijd, je nationaliteit, de relatie met je partner, je inkomen en je BKR-toetsing. Zelf wil ik een auto financieren en heb ik voor leningen gekeken op leningen.nl onder het kopje auto financieren.


Welke leningen zijn er?

Er zijn twee verschilende soort leningen namelijk persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Een persoonlijke lening is handig voor aankopen met een bepaalde levensduur. Bijvoorbeeld als je een auto wilt financieren. Deze lening zou ook nooit langer moeten zijn dan de levensduur van het product. Een persoonlijke lening kies je als je eenmalig een bepaald bedrag nodig hebt.


Een persoonlijke lening

Nu weet je dus dat je een persoonlijke lening het best kan gebruiken voor een product met een levensduur. Maar waar moet je moet je nog meer rekening mee houden als je een persoonlijke lening gaat afsluiten? Bij een persoonlijke lening moet je altijd rekening houden of je hem boetevrij kan aflossen, hoeveel rente je gaat betalen, wat er in kleine letters staat en dat je alleen leent wat je nodig hebt. Ook moet je nooit de risico’s van lenen vergeten en altijd goed controleren of je kredietverstrekker een vergunning heeft. Dit kan je controleren bij de autoriteit financiële markten.


Een doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet spreek je een bepaald bedrag af met de geldverstrekker. Je kan dan het hele bedrag ineens opnemen, of delen daarvan. Tot het afgesproken limiet kun je het geld opnemen. Je betaald ook alleen over het opgenomen gedeelte rente. Iedere maand betaal je minimaal 2% van het opgenomen bedrag terug. Een doorlopend krediet is handig als je wat extra geld achter de hand wilt. Dit kan je bijvoorbeeld doen als je bezig bent met een langdurige verbouwing die niet wordt gedekt door je hypotheek. Voor een doorlopend krediet krijg je sneller een goedkeuring dan voor een persoonlijke lening. Het is ook voordeliger dan een persoonlijke lening.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing