Waarom bedrijfsadministratie onmisbaar blijft

14-05-2020 (16:06) - Economisch

Een bedrijfsadministrateur verzorgt de financiële gegevens van het bedrijf waarvoor hij werkzaam is. Niet alleen controleert hij alle informatie die met geld te maken heeft, zoals declaraties, urenoverzichten en facturen, maar ook is hij verantwoordelijk voor het invoeren van de juiste gegevens in verschillende computersystemen.
 
De werkzaamheden van een bedrijfsadministrateur bestaan uit twee delen. Enerzijds richt hij zich op het controleren, beheren en bijwerken van de dagboeken. Anderzijds assisteert hij bij de periodeafsluitingen en aangifte omzetbelasting. De bedrijfsadministrateur beschikt over inlevingsvermogen en weet vanuit zijn vaardigheden de afweging te maken tussen klanttevredenheid en het op juiste wijze toepassen van de regelgeving. Maar waarom is nou juist dát zo onmisbaar in de toekomst?
 
Wanneer een ondernemer ervoor kiest om een bedrijfsadministrateur in dienst te nemen, kiest deze ervoor om het nodige uit handen te geven. Dit doen ondernemers dan ook niet zonder reden, want bedrijfsmatig brengt het in dienst hebben van een bedrijfsadministrateur, veel voordelen met zich mee. De voordelen van een bedrijfsadministrateur op een rij:
 
Zorgeloze administratie
Niet langer hoeft de ondernemer zich zorgen te maken over zijn bedrijfsadministratie, omdat deze op de juiste wijze inricht. De boekhouding is de basis voor alle fiscale verplichtingen en stelt het management in de gelegenheid de juiste beslissingen te nemen, waardoor deze (weer) grip krijgt op de financiële administratie.
 
Wettelijke verplichtingen
Het bijhouden van de administratie is tot teleurstelling van velen, een wettelijke verplichting. Onder de administratieve werkzaamheden uitkomen, is dus geen optie, maar deze uit handen geven is dat wél. Zo dient een bedrijf een boekhouding te voeren, jaarstukken op te stellen die dienen als balans en een goede winst- en verlies rekening op te stellen, om daarbij maandelijks of per kwartaal, omzetbelasting af te dragen. Het is dus van groot belang dat dit op de juiste wijze wordt uitgevoerd.
 
Meer tijd voor je bedrijf
Je kunt je voorstellen dat het veel tijd vergt om dit op de juiste wijze uit te voeren. Ook als een ondernemer meer tijd over wil houden en ruimte wil creëren om de onderneming te laten groeien, doet deze zichzelf er goed aan om een bedrijfsadministrateur in dienst te nemen, zodat je je als ondernemer kan focussen op de groei van het bedrijf.
 
Bedrijfsadministratie in de toekomst
Niet alleen maatschappelijk, maar ook bedrijfsmatig vinden er veel ontwikkelingen plaats. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om zelfstandig te ondernemen, waarbij ze de keuze maken om hun bedrijfsadministratie uit handen te geven. Ook menig bedrijf wil een gekwalificeerde administrateur, wat in een gestage toename in de vraag naar bedrijfsadministrateurs resulteert en dus in een hoge baankans.

Opleiding tot bedrijfsadministrateur
Ambieer je een baan binnen de bedrijfsadministratie, dan is het belangrijk om je te verdiepen in de educatie die daarvoor bij jou past. Zo kun je ervoor kiezen om een van de opleidingen van SPD te volgen. De vraag naar financials met een afgeronde MBA- en SPD-opleiding is juist nu groter dan ooit, waardoor bijvoorbeeld een praktijkdiploma boekhouden, goed tot zijn recht kan komen. Door middel van het behalen van jouw praktijkdiploma boekhouden, beschik je over nieuwe kennis met betrekking tot de kernelementen van financiering, de break-even analyse en het journaliseren van mutaties, maar ook de diverse rechtsvormen, afschrijvingen en het samenstellen van dagboeken.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing