Wat zijn Europallets en voor wie zijn ze een goede optie?

30-11-2020 (12:10) - Economisch

Voor veel bedrijven zijn pallets van essentieel belang. Ze worden gebruikt om producten mee te vervoeren, maar ook om producten op te slaan. Pallets zijn de primaire ondergrond om producten op te transporteren. Een voordeel van pallets is dat vorkheftrucks ze makkelijk kunnen verplaatsen en zo het gemak van het laden en lossen verhogen.
 
Veel mensen denken bij een pallet waarschijnlijk aan de klassieke pallet van hout. Er zijn echter erg veel verschillende soorten pallets, waarvan sommigen gemaakt zijn van hout maar anderen weer van kunststof. De pallet die het meest gebruikt wordt in Europa is echter de Europallet. Wat zijn de voordelen van deze pallets en wanneer zijn ze een goede optie voor jou?
 

Wat zijn Europallets?

Europallets zijn houten pallets met de vaste afmeting van 80 bij 100 cm en een draaglast van 1500 kilogram. Europallets voldoen aan de EPAL norm, de organisatie die toeziet op de kwaliteit van Europallets. Deze pallets hebben allemaal dezelfde afmetingen doordat deze pallets zijn ontstaan door een samenwerking van Europese spoorwegmaatschappijen halverwege de twintigste eeuw. Door de maat en de kwaliteit van de pallets te standaardiseren is de uitwisseling en het transport van de pallets makkelijker gemaakt.
 

Waarom kiezen voor Europallets

Zoals hiervoor genoemd zijn Europallets ontstaan door samenwerking van verschillende Europese spoorwegmaatschappijen. Daardoor zijn deze pallets de meest gangbare in Europa geworden. Europallets kopen kan dus een goed idee zijn als je een bedrijf hebt dat afhankelijk is van transporten uit Europese landen. De Europallets vergemakkelijken dan de uitwisseling van goederen en het transport. Een tweede voordeel zijn de standaardmaten en -belastbaarheid van de pallets. Doordat deze altijd hetzelfde moet zijn, kun je er je transportsysteem op inrichten. Een derde voordeel is dat Europallets inwisselbaar zijn. Je kunt dus je producten op de Europallets afleveren en daar weer lege pallets voor terugkrijgen. Deze pallets hebben dan vanzelfsprekend dezelfde standaard kwaliteit, zodat je ze weer voor je eigen transport kunt gebruiken. Europallets zijn dus al met al een mooi voorbeeld van Europese samenwerking, die je in jouw voordeel kan laten werken.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing