Webshopeigenaren liggen wakker

17-04-2018 (11:40) - Economisch

Meer dan de helft van alle webshopeigenaren in Nederland en België geeft aan dat zij wakker liggen van het het aantrekken van meer bezoekers naar hun site. 


Dat blijkt uit onderzoek van SendCloud onder 1.172 webshopeigenaren. SendCloud is een bedrijf dat tools aanbiedt voor het effectief verzenden van pakketten. Naast een groei in het aantal bezoekers wordt belangrijk gevonden dat orders goed worden afgehandeld en het realiseren van groei op de lange termijn.

 

online retalimarkt groeit

De online retailmarkt is aan een sterke opmars bezig, blijkt uit recente cijfers van het CBS, waarin een groei van maar liefst negentien en een half procent in online verkopen zichtbaar is. Webshops worden groter, waardoor de concurrentie ook sterk toeneemt. Rob van den Heuvel, CEO van SendCloud: “De resultaten uit dit onderzoek zijn geheel in lijn met de trend die wij zien in de snelgroeiende online retailmarkt. Hoe groter de webshop, hoe meer er wordt gevraagd naar een efficiëntieslag in de orderverwerking. Een voorbeeld hiervan is het automatiseren van het gehele verzendproces. Dit is essentieel voor het vergroten van de efficiëntie en accelereert de groei van webshops, ongeacht de grootte.”


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing