Werknemers willen vaker beoordeeld worden

27-11-2018 (10:33) - Economisch

De helft van werkend Nederland krijgt slechts een keer per jaar een beoordelingsgesprek. Meestal gebeurt dat rond de feestdagen. Maar werknemers zouden eigenlijk liever vaker beoordeeld willen worden, blijkt uit een onderzoek van Protime. 'Ga vaker met medewerkers in gesprek', luidt het advies.


Voor het onderzoek '4 keer tijd voor goed HR-beleid: kwaliteit’ sprak Protime met 1019 werknemers. 20 procent daarvan gaf aan nog nooit een beoordelingsgesprek te hebben gehad, terwijl ze daar vaak wel behoefte aan hebben. Meer dan een kwart van de werknemers wil zelfs dat het beoordelen ingericht wordt als continu proces.


In het gesprek willen ze dan meer de focus leggen op talenten en ontwikkelmogelijkheden. Ook vindt 19 procent van de medewerkers dat er informatie ingewonnen moet worden bij collega's, voordat ze beoordeeld worden. Vooral de jongere generatie vindt de mening van collega's van belang. 
 

bijsturen

'Het beoordelingsgesprek is voor velen een stressvolle aangelegenheid. Dat krijg je als je maar één keer per jaar beoordeeld wordt en je dan op een lange periode moet terugkijken', zegt Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland. 


Hij adviseert daarom om vaker met medewerkers in gesprek te gaan, om ze zo met kleinere stappen bij te kunnen sturen. 'Zo wordt er niets vergeten en kun je de ontwikkeling van medewerkers een boost geven.' 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing