Winston Ventures is nieuwe aandeelhouder Freave

Winston Ventures is nieuwe aandeelhouder Freave

10-06-2021 (12:17) - Economisch

Investeringsmaatschappij Winston Ventures treedt per direct toe als aandeelhouder van digitaal bureau Freave. Door de investering kan het jonge softwarebureau de groei sinds de start van het bedrijf doorzetten en zich verder ontwikkelen. Naast de overname is Freave ook samenwerkingsovereenkomsten aangegaan met Misset Uitgeverij en New Skool Media.
 
Winston Ventures neemt een belang van 50% in Freave. Chris Polkamp, Teamlead Product Development bij Misset Uitgeverij, wordt aangesteld als Operationeel Manager bij Freave. Ruben Gommers, oprichter van Freave, zal hierdoor niet meer betrokken zijn bij de dagelijkse operatie en gaat zich volledig richten op de strategie van het bureau, kwaliteitsverbetering en het werven van talent.

Ruben Gommers is verheugd met de overname: "We willen doorgroeien zonder dat we de kernwaarden uit het oog verliezen. Winston Ventures is een partij die mooi bij ons aansluit en dit mogelijk maakt. Zij nemen naast de financiering enorm veel kennis en een breed netwerk met zich mee. We hebben de afgelopen tijd uitgebreid gesproken over de toekomst van Freave en ik heb alle vertrouwen in deze samenwerking. Als team kijken we enorm uit naar deze nieuwe fase van ons bureau."
 

Uitbreiding

Dankzij de investering wordt het team van Freave de komende periode fors uitgebreid. Inmiddels zijn er nieuwe vacatures toegevoegd aan de website. Het doel is om de totale fte de komende jaren te verdubbelen en uit te breiden naar 20. Daarnaast wil Freave blijven investeren in kennisdeling- en overdracht binnen de Achterhoek. Dit doen zij momenteel onder meer via het kennisplatform Achterhoek.dev, een initiatief voor kennisdeling van software- en internetbedrijven binnen de regio.
 
De groeiambitie wordt direct kracht bijgezet door de samenwerkingsovereenkomsten met Misset Uitgeverij uit Doetinchem en New Skool Media uit Amsterdam. Binnen deze samenwerking gaat Freave beide bedrijven helpen bij het versnellen van hun digitale transitie. Tegelijkertijd wordt het ITpersoneel, inclusief de projectmanagers, van de twee uitgeverijen ingezet op projecten van Freave, waardoor de poule van beschikbaar personeel per direct wordt uitgebreid naar 10 fte.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing