Woonwinkel omzetten stijgen opnieuw explosief

13-11-2017 (08:30) - Economisch

Met een gemiddelde stijging van 12,7% is de omzet in het derde kwartaal explosief gestegen voor de woonwinkel sector. Keukenverkopers noteerden zelfs een omzetstijging van 16,6%, terwijl dat in het eerste kwartaal maar 1,5% was. De woonbranche loopt qua omzetontwikkeling tot en met september nu ruim 9% voor op vorig jaar en realiseert inmiddels 13 kwartalen op rij een omzetplus. De cijfers zijn afkomstig uit de INretail Woonwinkelmonitor.
 

Opnieuw groei

“We profiteren van het vertrouwen dat consumenten heeft in de economie en van de vele verhuizingen die tot bestedingen bij woonwinkels leiden” zegt Bert Jan van der Stelt van INretail. Hij verwacht dat de voorspelde omzetgroei van 5% voor de woonbranche in 2017 ruim wordt overtroffen. Negen van de tien ondernemers voorspelt dat de omzet in het vierde kwartaal minimaal gelijk blijft, of groeit.
 

Alle winkels

Alle deelbranches profiteerden in het laatste kwartaal van de toegenomen consumentenbestedingen in de sector. Meubelzaken zagen in het derde kwartaal hun omzet met 15,3% stijgen, terwijl een kwartaal eerder de omzet ook al 7,3% steeg. Gemengde woonwinkels realiseerden 13,4% meer omzet en woningtextielwinkels 7,3%. Ondernemers met winkels op woonboulevard presteerden 10,6% omzetstijging in het afgelopen kwartaal. Buiten de boulevard werd 14,5% genoteerd. Woonondernemers die een prijsniveau hanteren in het midden/laag segment zagen met 16,9% groei hun omzet het sterkste stijgen. Gevolgd door aanbieders in het hoog/midden segment (+12,7%) en middensegment (10,9%).
 

Oosten van het land

De positieve omzetontwikkeling van 21,5% in het oosten van het land valt op. Op de tweede plaats volgt de Randstad met een gemiddelde omzetgroei van 11,4% in het derde kwartaal. De drie grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag bleven er qua woonwinkel omzetgroei gemiddeld een kleine procent bij achter. In de noordelijke en zuidelijke regio’s stegen de omzetten van woonwinkels zo’n 10%. Hiermee zet het herstel dat eerst in het westen van het land zichtbaar werd nu ook door in de rest van Nederland.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing