Zeeman opent 1300ste winkel in Europa

27-11-2018 (11:20) - Economisch

Zeeman opent morgen haar 1300ste winkel in Europa. Het nieuwe filiaal in het Spaanse Valencia moet bijdragen aan de internationale groei die de textielsuper doormaakt. Momenteel heeft Zeeman winkels in zeven Europese landen: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje.


Spanje werd als laatste toegevoegd aan de reeks. In 2015 werden de eerste 31 Spaanse winkels geopend in Catalonië en nu wil Zeeman de gestaag verder groeien vanuit Valencia. Daarmee zet het Nederlandse familiebedrijf een nieuwe stap op de internationale markt, wat ook terug te zien is in de jaarcijfers. Zo steeg de Europese omzet in 2017 met 6.7 procent.


'Heten jullie daar ook Zeeman? is de vraag die als eerste wordt gesteld als wij vertellen dat we ook buiten Nederland en België winkels hebben', vertelt verkoopdirecteur Wim Muermans. 'En inderdaad, ook daar heten we gewoon Zeeman. We zorgen bewust voor zo min mogelijk complexiteit in de keten, en in de gehele bedrijfsvoering. Door alles eenvoudig te houden, zijn we in staat om onze prijzen laag te houden.' 


De focus op eenvoud van Zeeman blijkt aan te slaan. De winkel won daarom onlangs nog een gouden EFFIE voor de campagne 'Zeeman opent ogen voor het verhaal achter de koopjes'. Volgens Manager Marketing & Communication Europe Caroline van Turennout is dat vooral te danken aan het ' nuchtere haakje' dat Zeeman hanteert. 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing