BrandDeli scoort met BBC First

03-10-2016 (13:33) - Kijkcijfers

De zenders van BrandDeli zijn het nieuwe TV-seizoen voorspoedig van start gegaan met een primetime marktaandeel van 11,1% (20 t/m 49 jaar) in de maand september. Dit is een stijging van 17% ten opzichte van vorig jaar. In het all day tijdvak behaalde BrandDeli 17,4% marktaandeel, een groei van 7%.
 

De stijging is onder meer te danken aan de toevoeging van de zender BBC First aan het zenderportfolio. Daarnaast zorgden tal van premières voor hoge kijkersaantallen op de BrandDeli-zenders. MTV trok veel kijkers met Ex On The Beach: Double Dutch, de Nederlands-Vlaamse versie van het populaire MTV-programma. Op FOX Sports zorgden de Eredivisie voetbalwedstrijden Hercacles-Ajax, PSV-Feyenoord en Ajax-Vitesse voor hoge kijkersaantallen. Op National Geographic Channel stemden veel mensen af op Inside 911, een 4 uur durende miniserie over de aanslagen op 11 september 2001. En op Discovery startte het twaalfde seizoen van de succesreeks Deadliest Catch, over de krabvissers op de Beringzee.

Kinderzender Nickelodeon realiseerde een groei van 27% ten opzichte van vorig jaar september en kwam uit op 19,4% marktaandeel in de doelgroep 6 t/m 12 jaar. Hiermee was Nickelodeon voor de zevende maand op rij marktleider in deze jonge doelgroep.

Bron: SKO, inclusief uitgesteld kijken op de dag van uitzenden, tijdvak 02:00-26:00 uur