Patty’s big fat Ibiza Wedding; vier keer is scheepsrecht?

27-08-2014 (10:15) - Kijkcijfers

Terwijl Patty Brard -Bride-to-be- afgelopen maandag, 25 augustus door haar vriendinnen is ‘ontvoerd’ voor haar vrijgezellenfeest, is vrijdag 22 augustus de eerste aflevering te zien geweest van haar nieuwe real life programma ‘Patty’s Big Fat Ibiza Wedding’. Het achtdelige real life programma laat de aanloop naar haar vierde bruiloft zien met Antoine de Vijver als architect. De reeks is elke vrijdag, tot en met 10 oktober te zien bij SBS6 om 20:30 uur.
 
SBS6 is trouwens geen vreemde wat betreft het registreren van huwelijken. Zo hield de bruiloft van Sylvie Meis en Rafael van der Vaart op 10 juni 2005 bij SBS6 1,4 miljoen personen aan de buis gekluisterd in de doelgroep 6 jaar en ouder. Op 17 juli 2010 wijdde Shownieuws op SBS6 een extra lange uitzending aan het huwelijk van Wesley Sneijder en Yolanthe in Toscane. Deze uitzending van Shownieuws heeft destijds 1,5 miljoen kijkers opgeleverd. 
 
Moordende concurrentie
De eerste aflevering van ‘Patty’s big fat Ibiza wedding’ trok iets meer dan 512.000 personen (3,3%  kijkdichtheid) en was goed voor een 21ste plek in de ranking van stichting kijkonderzoek. 
 
De tegenprogrammering was afgelopen vrijdag sterk. Door de ruime keus aan populaire programma’s op de overige zenders, liet de real life soap een wat tegenvallend kijkcijfer zien. Dit was afgelopen vrijdag tevens het geval bij de eerste aflevering van het tweede seizoen van ‘Andy & Melissa’. Welke direct na Brard’s reality serie uitgezonden werd. De serie omtrent de voormalig Ajax speler, waarin aandacht wordt besteed aan zijn aanstaande huwelijk met Melissa Schaufeli. Dit programma trapte af met een kijkdichtheid van 3,2%. Goed voor 499.000 kijkers. 
 
De tijdvakconcurrenten lieten op de doelgroep 6 jaar en ouder betere kijkdichtheden zien; ‘De Slimste Mens’ op NPO2 (1.360.000 kijkers), ‘Flikken Maastricht’ op NPO1 (1.208.000 kijkers), ‘Het Beste Van Hollands Got Talent Worldwide’ bij RTL4 (712.000 kijkers) en ‘Voetbal International’ bij RTL7 (525.000 kijkers).
 
Een goed tv huwelijk
Ondanks drie eerdere scheidingen in de privésfeer, houdt het huwelijk van Patty met de beeldbuis nog altijd stand. Patty Brard, bijna 60, heeft nog een exclusief contract bij SBS tot en met 2015. Ze is onder meer te zien op SBS6 aan de desk in ‘Shownieuws’ en in het programma ‘Bonje Met De Buren’. Dit programma voorzag SBS6 afgelopen zondag nog van goede kijkcijfers (788.000 personen) en liet hiermee RTL4 achter zich. SBS6 stond in de kijkcijfers op nummer 3 afgelopen zondag 24 augustus 2014. Het programma ‘Bonje met de buren’ verhuisde in het voorjaar van 2014 van RTL Nederland naar SBS Broadcasting. Op de NPO is Patty, reeds vanaf 20 juli, in een aantal afleveringen kandidate in ‘Ranking The Stars. Patty is er in ieder geval nog lang niet klaar mee. Mogelijk laat de uitzending van het daadwerkelijk huwelijk van Patty Brard hogere kijkcijfers zien, dan de in het verleden op SBS6 uitgezonden huwelijken van Sylvie en Yolanthe. We wachten af!
 
Rebecca van Zijl, RTV director ZenithOptimedia Nederland
 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.