Pauw laat veren zien

18-09-2014 (08:05) - Kijkcijfers

1-0, 2-0, 7-0.  Op de social media platforms werd de tussenstand van de programma’s Pauw versus RTL Late Night nauwlettend bijgehouden.

Ook columnisten deden graag een duit in het zakje. De nieuwe talkshow van Jeroen Pauw op NPO1 (voorheen Nederland 1) zou slaapverwekkend zijn, het decor verkeerd gekozen, Jeroen te geforceerd presenteren en de gasten zouden niet aansprekend zijn. Blablabla. Er moet geschreven worden, meningen gegeven worden.

Na de eerste week is de media-aandacht wat minder geworden, het werd ook wat eentonig want Humberto Tan blijft op RTL4 gewoon meer kijkers trekken met zijn latenightshow. Voorafgaand aan de start van zijn nieuwe talkshow gaf Jeroen Pauw in DWDD aan dat hij zelf wel verwachtte dat Humberto Tan hem op RTL4 zou aftroeven. En dat gevoel klopte. Het gemiddelde aantal kijkers van de talkshows lag in week 35 op 1.052.000 voor RTL Late Night en voor Pauw op 621.000 kijkers.

Pauw grapte in DWDD nog wel dat hij hoopte dat het programma hoger zou scoren dan de talkshow van zijn collega’s Knel van den Brink die ook op NPO1 te zien waren.
Het gemiddelde van Knevel en Van de Brink lag in de periode van 28 juli t/m 29 augustus 2014 op circa 600.000 kijkers. Hierbij moet aangetekend worden dat het aantal kijkers van KvB per week daalde. In de eerste uitzendweek (week 31) lag het aantal op 684.000 en in de laatste week (week 35) was het gedaald naar het gemiddelde van 477.000 kijkers.

In de derde uitzendweek trekken de kijkersaantallen weer wat aan voor Pauw. Maar Humberto is nog niet in het zicht. Het speelt natuurlijk ook mee dat RTL Late Night een half uur eerder start en de show heeft elke vrijdagavond een piek in de kijkcijfers. Het na-ijleffect van de The Voice of Holland.

Het programma van Humberto pakt zijn winst vooral in de vrouwelijke kijker. De mannelijke kijker van 50 jaar en ouder heeft meer voorkeur voor Pauw. Op Prinsjesdag en de dag ervoor keken er zelfs respectievelijk 35.000 en 30.000 mannen uit deze doelgroep meer naar Pauw dan naar RTL Late Night. Jeroen laat dus even zijn veren zien, maar toch zal het bolletje van Tan het meest blijven glimmen. Het is in ieder geval goed dat er voor de kijker keuze is op de late avond.

Jurgen Verstegen RTV Director ZenithOptimedia


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.