Penoza-trilogie gaat hard door

08-10-2013 (17:23) - Kijkcijfers

De liefhebbers hebben er een jaar op moeten wachten, maar de beste Nederlandse misdaadserie heeft eindelijk een vervolg gekregen. In de eerste twee delen was te zien hoe maffiamoeder Carmen van Walraven haar broer verloor, de moordenaar van haar man op spoor kwam, afrekende met schuldeisers en de handel van “de winkel” draaiende hield. Kortom, spannende verhalen met het nodige geweld, maar deel twee eindigde vredig. Carmen dacht erover na om uit de onderwereld te stappen, wilde niets liever dan een normaal leven met het gezin opbouwen en trouwde met haar nieuwe vriend.
 
Stijgende lijn
Zo gelukkig en rustig als deel twee eindigde, zo spannend pakte deel drie de draad weer op. Vanaf zondag 29 september zitten we dan ook weer wekelijks om 20.25 uur op het puntje van onze stoel naar Nederland 3 te kijken.
Er zijn inmiddels twee afleveringen van het derde seizoen uitgezonden, die een gemiddelde kijkdichtheid van 7,2% hadden op de doelgroep 25-54 jaar. In absolute aantallen zijn dat ruim 496.000 personen. Daarmee zijn de kijkcijfers tot nu toe vergelijkbaar met Penoza II. Dit deel had verdeeld over negen afleveringen een gemiddelde kijkdichtheid van 7%.
 
Het lijkt erop dat steeds meer personen binnen de doelgroep 25-54 jaar de serie ontdekken. Deel 1 had namelijk een gemiddelde kijkdichtheid van 4,6% (316.900 personen). Dit belooft dus veel goeds voor het komende seizoen.
 
Herhalingen
Gek genoeg wordt de herhaling per seizoen wel minder goed bekeken, al zijn de verschillen niet heel groot. Deel 1 had een gemiddelde kijkdichtheid van 1,6% op de doelgroep 25-54 jaar, deel 2 1,2% en deel drie 1%. 
 
Ik verwacht dat de kijkcijfers nog verder zullen toenemen, gezien de stijgende lijn de afgelopen jaren en de positieve reacties die ik om me heen hoor. Het schijnt zelfs dat ‘echte criminelen’ het een goede serie vinden, omdat de verhaallijnen behoorlijk overeenkomen met de werkelijkheid. 
 
Hogere kijkcijfers of niet, ik ben verslaafd aan de Penoza trilogie en ben de dagen alweer aan het aftellen tot zondagavond! 

Tamara Amatsahip, RTV Planner, ZenithOptimedia 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.