100e supermarkt sluit zich aan bij NoFoodWasted

30-08-2016 (11:21) - Lifestyle

Een half jaar geleden introduceerde de Nederlandse startup NoFoodWasted de app Afgeprijsd en bracht daarmee consumenten en supermarkten samen in de strijd tegen voedselverspilling. Deze week sloot de 100e supermarkt zich aan om voorop te gaan in deze strijd.  
 
dervingskosten terugdringen
Met de app Afgeprijsd kan elke consument in een simpele oogopslag zien welke producten in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en daardoor met korting te koop zijn. Voor de ondernemers stimuleert de app de vraag naar THT-producten. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat het merendeel van deze producten vaak moet worden weggegooid. Met Afgeprijsd hebben afgelopen half jaar 100 supermarkten dapper het heft in handen genomen om hier iets tegen te doen. Rudy Walraven is eigenaar van een Coop in Nijmegen. Deze week werd het de 100e supermarkt die aan de slag gaat met de app. De app is een geweldige tool om de dervingskosten in onze supermarkt terug te dringen. Dit is goed voor ons, voor de consument én voor het milieu', zegt Walraven.
 
de grootste
De app Afgeprijsd ondergaat de afgelopen maanden een succesvolle groeispurt. Volgens oprichter August De Vocht zullen hierdoor steeds meer consumenten gebruik kunnen maken van de voordelen die de app te bieden heeft. 'Waar we in de beginfase voornamelijk gericht waren op de regio tussen Tilburg en Rotterdam, hebben zich nu door het hele land supermarkten zich aangesloten bij onze app aangesloten. We zijn in korte tijd uitgegroeid tot de grootste app tegen voedselverspilling van Europa. Dat is natuurlijk geweldig.'