3 raamdecoratietips voor jouw bohemian lifestyle

07-01-2022 (10:31) - Lifestyle

Nu we door de coronacrisis meer in huis zijn, hebben we vaker de behoefte om onze leefomgeving aan te passen. Uit onderzoek van Panel Inzicht blijkt dat de meeste mensen, zo’n 70% van de deelnemers, bezig is met een kleine verbouwing zoals het moderniseren en verduurzamen van de woning of het aanpassen van ruimtes, meubels en decoratie.

 

Vergeet hierbij niet om je raamdecoratie aan te pakken. Door zo nu en dan te wisselen van raamdecoratie geef je je woonkamer of slaapkamer met weinig middelen al gauw een totaal nieuwe look. In dit artikel bespreken we drie passende raamdecoraties voor een bohemian inrichting.
 

Wat is een bohemian inrichting precies?

Misschien vraag je je af wat een bohemian inrichting precies is. Het is een stijl die we steeds vaker in de Nederlandse woonhuizen zien en dat terwijl de details, materialen en kleuren binnen deze stijl afkomstig zijn uit het gebied rond de Middellandse Zee. Bij een bohemian inrichting zien we veel aardse kleuren, zachte en mooie materialen en natuurlijke stoffen. 

 

Denk hierbij aan tafels van bamboe, crèmekleurige kussens en plaids en gebruik van zowel warme kleuren als opvallende prints. Wanneer je binnen deze stijl op zoek bent naar passende raamdecoratie zoals rolluiken is het dus aan te raden om voor iets te gaan dat bij bovenstaande stijl past.
 

1. Lange gordijnen van een luchtige linnen stof

Als er iets is wat helemaal binnen een bohemian interieur past dan zijn het wel lange witte of crèmekleurige gordijnen van linnen. Dit soort gordijnen worden ook wel Ibiza-gordijnen genoemd door het zwierige en opvallende doch rustige karakter. Wanneer je wit of crème te licht vindt, kun je natuurlijk ook voor andere natuurlijke kleuren gaan. Zo staan terra cotta te gek en is mosgroen of olijfgroen ook heel mooi binnen deze stijl. Zoek je naar boho wanddecoratie voor een kiepraam? In dat geval zijn gordijnen minder handig; kies liever voor passende raamdecoratie draai kiepraam in een mooie tint. Er is volop keuze voor dergelijke ramen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je in dat geval geen bohemian raamdecoratie kunt vinden.
 

2. Rolgordijnen of jaloezieën van bamboe of hout

Niet iedereen is dol op gordijnen en niet elke ruimte is er geschikt voor. Wil je toch een bohemian touch aan je ramen dan kun je kijken of er bamboe of houten rolgordijnen te koop zijn die bij je woonkamer, keuken of slaapkamer passen. Binnen deze stijl kies je het liefst voor lichte bamboe of een lichte naturel houtkleur. Rolgordijnen zijn niet alleen mooi, maar ook geschikt als raamdecoratie voor een draai kiepraam. Kies je liever voor jaloezieën? Houd er dan rekening mee dat dit soort raamdecoratie nooit al het licht tegenhoudt. Daarom kun je voor bijvoorbeeld de slaapkamer beter voor rolgordijnen gaan.
 

3. Doeken in verschillende kleuren voor je raam

Wat tot slot erg goed past bij de bohemian lifestyle is het gebruik van verschillende soorten doeken in diverse kleuren en van allerlei soorten materialen. Dit soort doeken zien we op verschillende plekken terug in een boho interieur, waaronder over de bank, op de grond en aan de wand. Daarom kan zo’n doek ook ontzettend goed als raamdecoratie, mits je het een beetje op een goede manier kunt bevestigen aan de muur. Wat betreft het vastmaken van dit soort doeken kun je denken aan houten decoratieve takken of mooie bamboestengels; zolang het van natuurlijk materiaal is en een goede match is met de kleur van de dekens staat dit ontzettend tof. Liever niet te moeilijk doen? Ga dan voor fraaie boho rolgordijnen of bohemian raamdecoratie voor een draai kiepraam.