Chanel en Westwood in Kunsthal Rotterdam

04-12-2015 (14:41) - Lifestyle

In de Kunsthal Rotterdam zijn vanaf 12 december ontwerpen van Chanel en Westwood te zien. ‘Insteken, omslaan,... Breiwerk van Chanel tot Westwood’ geeft een inspirerend overzicht van modebreiwerken uit de 20e en 21e eeuw.

roemrijke Engelse collectie
Meer dan 150 werken uit de roemrijke Engelse collectie van verzamelaarsechtpaar Mark en Cleo Butterfield zijn vanaf zaterdag 12 december te zien. Ruim honderd jaar aan breigeschiedenis passeert de revue met zeldzame ontwerpen die voor het eerst tentoongesteld worden. Van nostalgisch en romantisch tot rebels en ‘over the top’; het materiaal en de techniek zijn een blijvende inspiratie voor ontwerpers.
 
zeldzaam
Hoogtepunten zijn Chanels zeldzame vestpakken, gebreid zwemgoed uit de jaren dertig en vibrerende Missoni patronen uit verschillende decennia. Te zien zijn Edwardiaanse petticoats in rode en zwarte chevronstrepen, gehaakte avondjurken uit de jaren dertig van ‘Coco’ Chanel en conceptuele ontwerpen van Comme des Garçons en Julien MacDonald. Maar ook ontwerpen van Bill Gibb uit de jaren zeventig en latere, vernieuwende ontwerpen van Vivienne Westwood en van Sibling, dat met kasjmir twinsets in panterprint en speelse creaties, klassieke breigoedstijlen een twist geeft.
 
De tentoonstelling is een samenwerking met het Fashion and Textile Museum, Londen.

Insteken, omslaan,…
Breiwerk van Chanel tot Westwood
12 december 2015 t/m 13 maart 2016