Draaitafels krijgen design make-over

20-03-2013 (00:00) - Lifestyle

PTP Audio is een jonge Nederlandse onderneming, die met de introductie van de Solid9 en Solid12 draaitafels de aloude tussenwielaandrijving terugbrengt in het middelpunt van de belangstelling.  
 
Peter Reinders koos bij het vervaardigen van deze bijzondere draaitafels voor het DuPont Corian hightech bekledingsmateriaal. Wereldwijd bekend om zijn bladen in keukens, badkamers en binnenhuisprojecten. Ook hier toont dit materiaal, dat beschikbaar is in ruim 70 kleuren, zijn veelzijdigheid en ontwerpmogelijkheden. 
 
Klassieke draaitafels met tussenwielaandrijving hebben een trouwe schare fans, maar ook worden ze met argwaan en zelfs afgrijzen bekeken. Het doel van PTP Audio is om dat beeld te veranderen. 
 
De oplossing van PTP Audio is een mix van oud en nieuw. Het compleet gereviseerde aandrijfsysteem van een klassieke Lenco L75 wordt gecombineerd met het beste wat de moderne techniek te bieden heeft, zoals de extreem stijve bovenplaat, gemaakt van laser gesneden roestvrijstaal en de massieve ombouw van cnc-gefreesd DuPont Corian hightech oppervlaktemateriaal.