Komkommernieuws #3: culinair Frans spreken met een app

06-07-2021 (15:38) - Lifestyle

Het is zomer, dat betekent weer komkommertijd en dus ook komkommernieuws bij FONK online. Wij nemen je mee in het leukste zomernieuws over van alles wat je niet écht hoeft te weten. Steeds meer Nederlanders gebruiken de vernieuwde Culinair Frans A-Z app: het meest complete woordenboek F-N en N-F met uitspraak van 24.350 woorden en zinnen in het Frans. De menukaart is geen verrassing meer en boodschappen doen in de supermarkt is ideaal.

Na jarenlang topnoteringen in de bestseller lijst van de iPhone AppStore, is deze versie iOs en Android uitgebreid tot 24.350 woorden, een bijna verdubbeling ten opzichte van eerdere versies. Een nieuwe functionaliteit, echter, laat je woorden of zinnen in het Frans uitspreken door Victor of Julia waarmee misverstanden of gênante situaties voorkomen kunnen worden. Kortom: niemand hoeft meer met een mond vol tanden te staan in een Frans restaurant of supermarché.


Wat krijg je op je bord in Frankrijk?

Natuurlijk is een entrecôte frites bestellen een veilige keuze waar niets mis mee is. Maar wat krijg je als je 'salade de museau' bestelt? En heb je wel zin in 'rillettes d'oie'? En komt het wel uit om 'poulet aux quarante gousses d’ail' te eten, gezien je verdere afspraken? Hoe zeg je 'glutenvrij'? Deze zeer uitgebreide app van taleninstituut Interculture is voor iedere Nederlander die zich lekker wil laten verrassen met een keuze uit het uitgebreide repertoire van de creatieve Franse kok.

Het overzicht van wijnterminologie (1350 termen) is ook handig als je wijn proeft en je de ober (of sommelier) er iets over wilt vragen. Verder vindt je in de app 400 verschillende kaastermen, superfoods, detox drankjes, smoothies, kooktechnieken, keukenbenodigdheden, recepten terminologie en handige verklarende werkwoorden.

De app kun je zonder internet gebruiken, voor de Franse uitspraak is wel internetverbinding nodig.
Verkrijgbaar in de AppStore en Google Play Store, tijdens de zomeraanbieding voor €3,49.